Nieuws uit de binnenstad
Anja sparidaans nieuwe voorzitter bewonersplatform binnenstad west

Anja Sparidaans nieuwe voorzitter Bewonersplatform Binnenstad-West!

Kees Stegenga heeft tijdens de laatste bewonersvergadering van Binnenstad-West op 18 november 2020 het stokje overgedragen aan de nieuwe voorzitter Anja Sparidaans. Kees is januari 2020 voorzitter geworden van het Binnenstad Management Tilburg.
Anja stelt zich voor.

Als je ‘Sparidaans’ heet ben je negen van de tien keer Tilburger van origine. In deze stad weten mensen dat wel. Buiten Tilburg moet ik mijn achternaam vaak spellen en wordt die als wat exotisch ervaren.
Tilburg is de stad waar ik geboren ben en waar ik woon en werk. Als actieve en betrokken centrumbewoner heb ik mijn kennis en ervaring vaak ingezet voor diverse projecten in de stad. Stimuleren en verbinden zijn daarbij altijd mijn uitgangspunt geweest. Mijn netwerk in Tilburg is groot en divers en ik ben op de hoogte van de belangrijke ontwikkelingen in de stad. Dat alles maakt dat ik de eigenheid van Tilburg begrijp en ook weet te gebruiken bij diverse activiteiten.
Sinds 2003 woon ik met mijn partner John in de Willem II straat, wat wij ‘de mooiste straat van Tilburg’ vinden. In een statig herenhuis dat in 1876 is gebouwd voor de joodse koopman Levi Lion, handelaar in huiden en leer. John werd geraakt door de boeiende geschiedenis van het pand, ik door de ruime de hoge kamers en historische details. En dat in hartje Tilburg.
Maar het is vooral dit deel van de stad dat nooit verveelt. Het is een levendig gebied met historische panden, waar je overal originele winkeltjes en gezellige cafés en restaurants tegenkomt. De vele creatieve ondernemers maken de sfeer hier speciaal. Dat heeft tot gevolg dat dit stukje binnenstad steeds meer publiek aantrekt. Hier wordt geleefd, gewerkt én gewoond. Alles ligt op een steenworp afstand van elkaar. Juist deze mix geeft dit gebied een bijzonder karakter. Maar dat maakt ook dat de leefbaarheid soms in het geding komt.
Als bewoners hebben we samen met de ondernemers en andere gebruikers van dit gebied de opgave om dit karakteristieke stukje stad te koesteren. Over ons stukje stad is al vaker gezegd: ”Hier zie je Tilburg van zijn beste kant.” Laten we dat met elkaar vooral zo houden. Juist dit drijft me als voorzitter van Bewonersplatform Binnenstad West.