Nieuws uit de binnenstad
Karel lemmen nieuwe voorzitter bewonersplatform binnenstad stadshart zuid

Karel Lemmen nieuwe voorzitter Bewonersplatform Binnenstad-Stadshart/Zuid

Per 27 september 2022 is Karel Lemmen de nieuwe voorzitter van het Bewonersplatform Binnenstad-Stadhart/Zuid. Karel stelt zich voor ....
Ik ben Karel Lemmen, getrouwd met Yvonne en we wonen sinds 2018 in Tilburg. We hebben drie kinderen. Voorheen woonden we in Handel. Na onze pensionering werd het stil om ons heen. We zochten meer reuring en meer levendigheid. We kozen voor het centrum van Tilburg, mede omdat een van onze kinderen er woont.

Hierdoor kenden we de stad al redelijk goed. Ook zijn we kermis liefhebbers, dus dat is mooi meegenomen. Verder liggen er rondom Tilburg enkele natuur gebieden waar het goed fietsen en wandelen is. 

Tilburg is een dynamische stad waar, met name in de binnenstad, heel veel gebeurt. Mijn interesse ging en gaat uit naar veranderingsprocessen in de binnenstad en de gevolgen hiervan voor bewoners. Al snel raakte ik betrokken bij bewoners activiteiten via diverse planteans. Vanuit die interesse en betrokkenheid werd ik gevraagd om namens de bewoners van Stadshart/Zuid zitting te nemen in het bestuur van BMT (Binnenstad Management Tilburg). Door de Corona periode waren de activiteiten van het bewoners platform Stadshart/Zuid sterk verminderd. Jan Schonk trad na vele jaren terug als voorzitter. Zijn energie was op. Van mijn kant wil ik hem hier bedanken voor zijn inzet voor de binnenstad bewoners.

Samen met het BMT hebben we een hernieuwde start gemaakt met het bewoners platform en op 27 september 2022 werd ik gekozen tot voorzitter van het bewoners platform Stadshart/Zuid. Ik hoop samen met medebewoners er weer een actief platform van te maken zodat we een goede gesprekspartner voor de gemeente zijn met betrekking tot hun veranderingsvoorstellen.