Nieuws uit de binnenstad
Nieuwe fietsenstalling dwaalgebied

Nieuwe fietsenstalling Dwaalgebied

Het Dwaalgebied krijgt een overdekte fietsenstalling. Deze was beoogd op de hoek van de Langestraat/Korte Tuinstraat, maar komt nu definitief aan de Schouwburgring 135.
Bewoners van het Dwaalgebied beschouwden de beoogde plek aan de Langestraat als onlogisch: verstopt in het Dwaalgebied aan een woonstraat. Door de actieve en opbouwende inbreng van omwonenden werd de beoogde plek ingeruild voor een goed zichtbare plek aan een doorgaande route. 

De in- en uitgang van de stalling is aan de Heuvelstraat, tegenover bakker Pastoors. Ook komt er een voetgangers in- en uitgang aan de Schouwburgpromenade.
De stalling is bedoeld voor bezoekers van winkels en horeca in het Dwaalgebied. De verwachting is dat hierdoor het aantal gestalde fietsen op straat afneemt.

De fietsenstalling krijgt een capaciteit van 300 fietsen en biedt ook plaats aan bakfietsen. Er komt een openbaar (invalide) toilet en je kunt er gratis een buggy lenen. De stalling is gratis en beheerd en is dagelijks geopend van 07.00 tot 01.00 uur. 

De stalling wordt dit najaar gerealiseerd. Het betreft een proef van 5 jaar. In 2026 wordt besloten of hij blijft. Dit wordt bepaald door de mate van gebruik en of de overlast door gestalde fietsen op straat is afgenomen.