Nieuws uit de binnenstad
Nieuwe wijkregisseur in het centrum

Nieuwe wijkregisseur in het Centrum

“Het is gewoon heel fijn, mooi én vooral leuk om iets voor je stad te kunnen betekenen.” Dat vat meteen samen waarom de nieuwe wijk-regisseur Chris Liebregts voor deze functie heeft gekozen.
Hij is een Tilburger in hart en ziel en na jarenlang de Reeshof als wijkregisseur onder zijn hoede te hebben gehad, heeft hij sinds 1 juni dit jaar het stokje overgenomen van Bianca van Oirschot in Centrum-West. Zij is na acht jaar werken in dit deel van het stadshart nu regisseur in de wijk Groenewoud.  In iedere wijk in Tilburg is zowel een omgevingsmanager als een wijkregisseur aangesteld. Waar de omgevingsmanager beleidsmatig bezig is met de langere termijnvisie en langdurige projecten, richt de wijkregisseur zich op het nu. Praktische zaken zoals overlast op allerlei gebied, bemiddelen tussen gemeente en burgers en tussen burgers en ondernemers en kortlopende projecten zoals de nieuwe uitstallingen-wet. Veelal gericht op het verfraaien (bijvoorbeeld kunst in de openbare ruimte) én leefbaar houden van het openbare gebied. Het is zeker níet de bedoeling om voor ieder geval van overlast de regisseur te bellen of mailen, daarvoor kun je terecht bij het Centraal Meldpunt, de  FIXI app en de politie. De regisseur houdt zich bezig met complexere gevallen die meer tijd kosten en overlegt tussen verschillende partijen om het op te lossen, of in ieder geval te verbeteren. Hij heeft nauwe contacten met gemeente, politie, boa’s en bijvoorbeeld ook aannemers die projecten uitvoeren.

Chris is met zijn neus in de boter gevallen. In dit toch al bijzondere jaar, waar allerlei nieuwe uitdagingen ontstaan doordat zo veel mensen thuis zijn door Corona en de alsmaar langer durende ‘lockdown’. De kersverse wijkregisseur heeft zin in zijn nieuwe klus. ”Het stadshart is weer echt anders dan een woonwijk, met naast wonen, recreëren en werken ook horeca en andere ondernemingen. Een hele belangrijke omgeving waar veel wordt gebouwd en waar mobiliteit altijd een issue is, gekoppeld aan milieueisen en toegankelijkheid.” Chris vindt het heel belangrijk om altijd goed te luisteren. “Met ieder probleem dat burgers belangrijk vinden gaan we echt serieus om. We doen altijd ons best om te kijken of het kan wat men wil, maar kunnen niet alles voor elkaar krijgen.” Voor bewoners van het Centrum zijn Chris Liebregts en omgevingsmanager Bart van Dalen te bereiken via:  
  • chris.liebregts@tilburg.nl
  • bart.van.dalen@tilburg.nl